Välkommen till Sophiahemmets högskola

Om DiVA

DiVA (Digitala Vetenskapliga Arkivet) är högskolans öppna arkiv för registrering och publicering av studenternas självständiga arbeteten (tidigare examensarbeten)  och högskolans forskares artiklar, rapporter och andra forskningspublikationer. DiVA drivs av Uppsala universitetsbibliotek och används av 37 lärosäten.

Syftet med DiVA
Syftet med DiVA är att synliggöra och tillgängliggöra publikationer av forskare och studenter vid Sophiahemmet Högskola samt att skapa en samlad ingång för högskolans publicering.

Tillgänglighet
När ett arbete är publicerat i DiVA ökar både tillgängligheten och synligheten och arbetet tilldelas en beständig URL, så att man kan vara säker på att länken alltid fungerar. De självständiga arbetena blir sökbara i den nationella databasen Uppsök samt Uppsatser.se , men även i exempelvis Google Scholar och vanliga sökmotorer där även forskarpublikationer blir sökbara.
Forskningspublikationer (allt utom studenters självständia arbeten) som är inlagda i DiVA blir automatiskt synliga i den nationella tjänsten SwePub, som har till syfte att öka tillgängligheten över det som svenska forskare publicerar och för att kunna ge bättre underlag för redovisning av forskning.
Open Access
Open Access betyder att material är fritt tillgängligt för allmänheten på Internet. Användare kan lagligt och gratis läsa, ladda ner, kopiera, distribuera, skriva ut och länka till materialet. Användaren får dock inte ändra i materialet och det måste citeras korrekt. På det sättet kan alla som har en internetuppkoppling få tillgång till vetenskaplig information och forskarna får maximal spridning på sina forskningsresultat. Många högskolor och universitet publicerar doktorsavhandlingar, sjävlständiga arbeten, konferensrapporter och andra rapporter fritt på Internet. I Directory of Open Access Journals går det att få tillgång till artiklar från openacesstidskrifter.
 Rektorsbeslut om publicering vid Sophiahemmet högskola
  About DiVA

Skriv ut  Skriv ut

Öppettider:

Må-To 8.00-18.00
Fre 8.00-16.00

Öppettider i jul:
22/12   08.00-16.00
Stängt  23/12 - 1/1
2-4/1   08.00-16.00
5/1      08.00-12.00
Stängt  6/1
Ordinarie öppettider fr.o.m. 9/1

Obs! Biblioteket är öppet för allmänheten, men direktutlånar endast till högskolans studenter och personal samt personal på Sophiahemmets sjukhus.

Biblioteket förmedlar fjärrlån till externa kunder via kundens hembibliotek.

Just nu: Öppna luckor i vår adventskalender som du hittar på https://www.thinglink.com/scene/860847768170659842

E-post: biblioteket@shh.se

Besöksadress:
Valhallavägen 91, ingång R, plan 2.